Měřicí systém pohonných hmot – řešení zamezující ztrátám paliva

Pomocí automatizace, měření efektivity a cloudových služeb jdeme proti ztrátám na čerpačkách. Pokud čerpací stanice nepoužívají efektivní měřicí systém pohonných hmot, mohou vykazovat provozní ztráty v průměru 0,25 % ročně.

Automatizace, měření efektivity a cloudové služby. Pojmy, které jsou v dnešní době skloňovány ve všech pádech. Čerpací stanice, které nepoužívají žádný efektivní měřicí systém pohonných hmot mohou vykazovat provozní ztráty v průměru 0,25% ročně. Jak ušetřit peníze a zefektivnit provoz na čerpací stanici PHM?

Důvody úniků mohou být různé. Lidský faktor, nesprávná objednávka, apod. Existuje jich mnoho a každá čerpací stanice se potýká s jinými. Existují ovšem řešení, jak těmto ztrátám zamezit a jedním z nich je i měřicí systém pohonných hmot od třebíčské společnosti Monti.

Tento systém kombinuje speciální software a nejpřesnější sondy na českém trhu. Díky mnoha funkcím je tak možné efektivně snížit ztráty až na třetinu. Vyjádřeno v penězích je tak možné při průměrné roční výtoči ušetřit zhruba 75.000,-.

Momentálně systém využívá více než 400 čerpacích stanic v ČR.

 

V čem je měřicí systém pohonných hmot od Monti.cz unikátní?

Vše je založeno na měření. Společnost vyvinula sondy, které zajišťuje jedno z nejpřesnějších měření, které je dnes fyzikálně možné. Monti, jako jediná firma v ČR vlastní speciální laserovou komoru, která umožňuje kalibraci na tisícinu milimetru.

Celá sonda je z nerezu, dokáže rozlišit vodu a teplotu a neobsahuje žádné pohyblivé části, čímž zaručuje dlouhou životnost s minimální poruchovostí.

Speciální software umožňuje kontrolovat množství ubývání PHM a to pak porovnávat s výdejem přes tankovací pistole. Tím je zaručena okamžitá kontrola i během non stop provozu čerpací stanice. Součástí je automatické plánování závozu pohonných hmot, ke kterému algoritmus používá kompletní statistiky dané čerpací stanice a sám si inteligentně určuje množství a datum dodávky PHM.

 

Moderní nástroj pro automatizaci

Ilustrace Moderního nástroje pro automatizaci čerpacích stanic

Software předpovídá výtoče podle dnů, ročního období, popřípadě svátků a dovolených. Tyto údaje lze pak využít k chytrému plánování. Dodavatelé, kteří používají logistický software od společnosti Monti, mohou online vidět aktuální zásoby na dané čerpací stanici a naplánovat objednávky tak, aby bylo možné ušetřit za dopravu například spojením závozů pro více čerpaček v daném regionu.

Při samotném závozu se pak hlídá správnost dodávky a systém automaticky kontroluje případné úbytky paliva. Statistiky lze sledovat nejenom v hlavní budově čerpací stanice, ale díky cloudovému napojení lze vše online sledovat z notebooku, tabletu, nebo telefonu kdekoliv na světě.

 

Instalace kompletního měřicího systému pohonných hmot během jednoho dne

Před samotnou instalací je nutná návštěva techniků, kteří naplánují optimální proces a aktuální stav dané čerpací stanice PHM. Komplikací bývá systém kabelů mezi kioskem a nádržemi paliva, popřípadě pak prostupnost kabelů ve víku nádrže. V rámci efektivity se specialisté snaží co nejvíce využívat stávajícího kabelového systému a během jednoho dne je většinou kompletní instalace hotová.

Závěrem proběhne proškolení zaměstnanců na obsluhu celé platformy, předání potřebné dokumentace a elektro-revize nového zařízení.

 

Chtěli byste, aby měřicí systém pohonných hmot od Monti automatizoval i vaši čerpací stanici?

Napište nám email a zástupce společnosti se Vám co nejdříve ozve.